kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

Dietetyczne menu na Wielkanoc
2015/3/27 19:40:00

Pasztet z zielonej soczewicy
fot. pasztet z zielonej soczewicySKŁADNIKI:

• pietruszka, 1 szt.
• jajka, 2 szt.
• drobne otręby, np. owsiane, 6 łyżek
• oliwa z oliwek, 5 łyżek
• majeranek, 1 łyżeczka
• oregano, 1 łyżeczka
• tymianek, 1 łyżeczka
• pieprz, ok. 0,5 łyżeczki
• świeża pietruszka, 1 pęczek
• soczewica zielona, 500 g
• marchewka, 4 średnie
• cebula, 2 średnie
• seler, 1 mały

WYKONANIE:
Soczewicę gotujemy do miękkości razem z warzywami. Odsączamy i przepuszczamy przez maszynkę. Następnie do zmielonej soczewicy z warzywami dodajemy jajka, otręby, posiekaną pietruszkę i 5 łyżek oliwy. Potem przyprawy: pieprz, majeranek, oregano, tymianek. Całość mieszamy łyżką. Masę przekładamy do wysmarowanej oliwą formy keksowej. Posypujemy po wierzchu dowolnymi otrębami i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 190°C. Pieczemy przez 45 minut. Zostawiamy do ostygnięcia, dopiero potem wyjmujemy z formy.

Strony: [1] [2] [3] [4] [5] [6] następna »

()


 
 

WyslijPowiadom znajomego DrukujWersja do druku LinkDodaj link Kanal RSSKanal RSS

Zainteresował Cię ten artykuł? Przeczytaj podobne. Kliknij i wybierz temat: cholesterol, dieta, jaja, wielkanoc, śniadanie, święconka


 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »