kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

Dietetyczne menu na Wielkanoc
2015/3/27 19:40:00

Jajka faszerowane pieczarkami z pieprzem cayenne

fot. Jajka faszerowane pieczarkami z pieprzem cayenneSKŁADNIKI:
• jaja na twardo, 4 szt.
• pieczarki, 2 średnie
• świeży szczypiorek, 2 łyżeczki
• sałata zielona, 4 liście
• jogurt naturalny, 4 łyżki
• pieprz cayenne, 1 g
• natka pietruszki
• rzeżucha

WYKONANIE:
Ugotowane jaja na twardo kroimy na połówki, następnie wydrążamy żółtka, które umieszczamy
w miseczce. Do żółtek dodajemy starte na wiórki pieczarki, ugotowane wcześniej na parze. Po rozmieszaniu dodajemy 2 łyżki posiekanego szczypiorku oraz 4 łyżki jogurtu naturalnego. Doprawiamy pieprzem cayenne. Wszystko mieszamy, uzyskując jednolitą masę i uzupełniamy puste połówki białek. Wykładamy na liście sałaty i ozdabiamy natką pietruszki oraz rzeżuchą.

Strony: [1] [2] [3] [4] [5] [6] następna »

()


 
 

WyslijPowiadom znajomego DrukujWersja do druku LinkDodaj link Kanal RSSKanal RSS

Zainteresował Cię ten artykuł? Przeczytaj podobne. Kliknij i wybierz temat: cholesterol, dieta, jaja, wielkanoc, śniadanie, święconka


 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»